Het Slochter Vertelcafé

- De kunst van het vertellen – Het Vertelcafé biedt een podium aan mensen met een verhaal. Een verhaal in de vorm van een gedicht, sprookje, mythe, volksverhaal, vertelsel…… Het mogen zelf verzonnen verhalen zijn of verhalen, die door anderen zijn geschreven.

De vorm waarin het verhaal wordt gepresenteerd is in principe vrij, als het accent van de presentatie maar ligt op de vertelling. Troubadours die hun verhaal begeleiden met muziek zijn dus ook van harte welkom.

Het Vertelcafé wordt twee maal per jaar op steeds wisselende locaties in de gemeente Slochteren georganiseerd. Zo werd in juli 2006, voor de organisatie van het eerste Vertelcafé, de doelstelling van “Het Slochter Vertelcafé” omschreven. En eigenlijk is er sinds toen weinig veranderd aan die doelstelling. Nog steeds worden twee maal per jaar op wisselende locaties in de gemeente Slochteren Vertelcafe's georganiseerd. Echter tot voor kort was het gewenst, dat deelnemers bij voorkeur in de gemeente Slochteren woonden. Dit principe is losgelaten, met het oog op de per 1 januari 2018 nieuw te vormen fusiegemeente Midden Groningen, waartoe ook de gemeente Slochteren gaat behoren, naast Hoogezand/Sappemeer en Menterwolde. Deelnemers, en hopelijk ook bezoekers uit de nieuwe gemeente zijn van harte welkom.